Print


Nieuwsarchief

Jul 2020

PLANTSOEN VERNOEMD NAAR VERZETSHELD "PILOTEN JOEP"

Lichtenvoorde krijgt een Joep ter Haar plantsoen, vernoemd naar verzetsheld Joep ter Haar.
Het gaat om het grasveld gelegen tussen straten van andere verzetstrijders te weten de; Van Heijdenstraat, Hendrik Leemreizestraat en de Gert Reindersstraat.
Het college van B&W heeft dat in februari besloten.

De onthulling zal plaats vinden in tegenwoordigheid van zijn kinderen, zijn enige nog in levende zijnde zus en verdere familie.
Het streven is om de onthulling op maandag 4 mei overdag te laten plaatsvinden.
Een mooi moment, in het jaar waarin we 75 jaar Vrijheid vieren.
Joep zelf zal daar niet bij zijn....... Hij overleed in 1976, amper 58 jaar oud.

Meer over de achtergrond van "Piloten Joep " leest u hier.


Apr 2019

BELANGRIJKE AANSLUITING GEVONDEN MET RUURLOSE FAMILIE-TAK

Bart ter Haar (*1950 Vlaardingen) tegenwoordig woonachtig in Woerden heeft na jarenlang grondig onderzoek een belangrijk aansluiting bij de "ter Haar-Lendering " stamboom gevonden.

Bart heeft geheel tegen zijn verwachting in moeten vasstellen dat hij en zijn Ruurlose voorvaderen niet afstammen van van de ter Haren uit Ruurlo, een geslacht dat vroeg in de 15e eeuw ontstond aan de Haarweg 3 te Ruurlo en daar destijds zelfs stemrecht had in de marke.
Ook is Bart tot de conclusie gekomen dat hij en zijn Ruurlose voorvaderen niet afstammen van de ter Haren uit Aalten cq Dinxperlo, i.c. Gerdt op die Haer.

In samenwerking met Ineke Koolwijk-ter Haar (zij heeft in het verleden meerdere "ter Haar " stambomen uitgewerkt) is het Bart uiteindelijk gelukt om een aansluiting te maken bij "onze " ter Haar - Lendering Stamboom.
Hoe eea in het werk is gegaan leest u hier.Aug 2015

NIEUWE NEDERDUITSE FAMILIETAK

Sissie Velthuizen - ter Haar , de dochter van de grondlegger van deze stamboom; Wilfried ter Haar heeft mij in het verleden wel eens verteld over de ontmoetingen met Marianne Pont-ter Haar(Foto).
De ontmoetingen vonden steevast plaats bij Historisch Centrum Overijssel te Zwolle waar zij beiden dezelfde interesse deelden: het voorouderlijk onderzoek naar hun "ter Haar" tak.

Bij toeval vond ik bij het CBG haar gegevens en heb contact gezocht. Vervolgens heeft zij bereidwillig haar bevindingen gedeeld.
Omdat beide takken naadloos aansluiten heeft dit geresulteerd in een aanzienlijke uitbreiding van de stamboom.
Een van haar voorvaderen Antonius (*1792 te Almelo, zoon van Johannes x Catharina Stevens) vond zijn nering en vrouw Phenna Schutten in het 40 km tnv Emmen gelegen Nedersaksische dorp Emlichheim. Hierdoor ontstond er een Duitse familie tak.
Kijk hier maar eens.